KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Met wie ga jij het klimaatgesprek aan? 
Beste <<Voornaam>>,

Het is zomer, maar de komkommertijd is nog ver te zoeken. Het klimaatnieuws vliegt je om de oren en polarisatie ligt op de loer. We zouden haast vergeten dat we sámen in dit schuitje zitten en dat we allemaal aan wal willen komen. 

In deze nieuwsbrief:
Wat maakt een goed klimaatgesprek en wat is het belang ervan? Hoe zet je je over klimaatmoeheid heen? En waarom zou je met de trein naar Corsica gaan? 
En ook: nieuwe workshopreeksen, mooie podcasts en groene exposities in eigen land.
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn

Tips voor een goed klimaatgesprek

Het belangrijkste dat je voor het klimaat kunt doen? Erover praten, zegt klimaatwetenschapper Katharine Hayhoe in haar TED Talk. Onze tip: kijk voor je op de camping, tijdens de buurtbarbecue of aan de rand van het zwembad het klimaatgesprek aangaat dit filmpje en bedenk alvast wat je gaat zeggen als je op tegenzin stuit.

Blog: Klimaatmoe en tóch de straat op

Het valt niet altijd mee als je je ergens voor inzet, maar steeds opnieuw moet incasseren dat er te weinig gebeurt. Femke had last van klimaatmoeheid, maar ging uiteindelijk tóch de straat op. Dankzij een bericht van de NOS. Hoe ontmoedigend nieuws je juist kan motiveren...
... lees je hier!
Blog: Met de trein naar Corsica
'Vliegvakanties, vinden wij als zelfbenoemde ridders van de leefbare aarde, kunnen niet meer', schrijft klimaatcoach Annelies. Maar met de trein naar Corsica, dat is toch nog best een uitdaging. Annelies zet de twee opties naast elkaar en staat stil bij ons moderne-mensen-perspectief. Welke afweging zou jij maken? 
Vliegen of treinen?
Onze workshopreeks en training: ontdek jouw (vooral positieve) impact 

Hoop, humor & handelingsperspectief. Onderzoeken hoe jij - op een manier die bij jóu past - je voetafdruk kunt verkleinen en je handafdruk kunt vergroten. Met steun en aanmoediging van je mededeelnemers en onder begeleiding van onze klimaatcoaches.

Wil je onze workshopreeks volgen, of heb je 'm al gevolgd en wil je anderen tippen? Er starten in juli nog reeksen in Rotterdam en online. Voor na de zomer staan er reeksen op stapel in Abcoude, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Heemstede, Heerde, IJsselstein, Loppersum, Rotterdam, Wassenaar, Winterswijk, Zaanstad en online.

Meer info & inschrijven
Groene aanraders: natuurexposities, opbeurende berichten en podcasts over klimaatpsychologie
Groene exposities in eigen land
Topfotograaf en beeldend kunstenaar Elspeth Diederix ontwierp een bijzondere nieuwe achtertuin voor Rijksmuseum Twenthe: een Sottobosco Tuin ('sottobosco' is Italiaans voor 'kreupelhout'), die verscholen ligt tussen eikenbomen en een oude boerderij, geïnspireerd door de zeventiende-eeuwse bosgrondstillevens uit de museumcollectie.

In Leeuwarden “wandelen” tot en met 14 augustus ruim 1000 bomen door de straten, onder de titel Bosk. Elke keer schuiven ze een stukje op, met de bedoeling mensen aan het denken te zetten over onze relatie met bomen en het bos. Lees hier meer over beide tentoonstellingen.

Opbeuring en hoop nodig?
Lees Het grootste misverstand over klimaat: dat de strijd tegen de opwarming kan mislukken of dit interview met klimaatwetenschapper Heleen de Coninck, die koppig optimistisch stelt dan 1,5 graden wél kan, als we lef hebben. En wat altijd ook nog kan als het even tegenzit: bel een van je klimaatjes! Je bent niet alleen.

Mooie podcasts over klimaatpsychologie
...er kwamen drie klimaatpsychologen bij De Klimaat Dokter
Jeanine Pothuizen vertelt over jouw invloed op het werk, hoe trek jij je collega's over de streep om duurzaam te handelen? 
Sara Wortelboer gaat in op biases en algemene principes uit de sociale psychologie en gedragsverandering. 
En Sara Helmink zoomt in op eco-emoties en het doorleven verschillende gevoelens bij jezelf als de klimaatcrisis doordringt.

Cecilia Adorée sprak voor haar podcast Klimaattherapie opnieuw met Manu Busschots, over zelfzorg en systeemverandering.
Het nieuwe bestuur stelt zich voor: Bartho van den Broeke - bestuurslid algemeen
"Naast mij studie Planologie ben graag buiten, onder anderen als fanatiek klimmer/alpinist. Tijdens mijn avonturen schrok ik me kapot van de staat van onze aarde, en ik heb mijn leven omgegooid om mijn gevoelens van angst en machteloosheid om te zetten in actie. Toen ik eind 2021 KlimaatGesprekken leerde kennen, voelde het echt als thuiskomen. Als algemeen bestuurslid richt ik me met name op HRM-zaken en het meetbaar maken van onze resultaten."
Betere klimaatgesprekken voeren?
Zelf klimaatcoach worden?
Je organisatie verduurzamen?
E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Dit najaar plannen we nieuwe trainingen. Belangstelling? Meld je alvast aan, dan houden we je op de hoogte.

Aanbod voor organisaties
Heeft jouw organisatie de ambitie om duurzaamheid een vanzelfsprekend en verbindend onderdeel te laten zijn van de dagelijkse praktijk? Hoe zorg je er in dat geval voor dat je collega's weten wat de duurzame opties zijn en daar ook voor kiezen? Wij hebben mooi aanbod om je daarbij te helpen.

Ons werk financieel ondersteunen?
Wil je ons werk ondersteunen met een eenmalige of periodieke gift? Dat kan! Kijk op onze donatiepagina
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Doornenburg 8
1121 GP Landsmeer
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?