KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Wat doet al het klimaatnieuws jou?
Beste <<Voornaam>>,

Er is deze weken geen ontkomen aan. De klimaattop in Glasgow, de demonstratie in Amsterdam. Kranten en bijlagen vol klimaatnieuws. Het ferme 'actie, actie, actie' dat een loze kreet leek, maar toen toch gevolgd werd door een handtekening.

Wat doet het met jou? Ben je blij dat er zoveel aandacht voor is, of zakt de moed je in de schoenen door de grootsheid van het probleem? Sta je er überhaupt weleens bij stil hoe het je raakt?

In deze nieuwsbrief
>de uitnodiging om daar komende zondagmiddag een moment voor te nemen tijdens onze inspiratiesessie
>drie klimaatkunstwerken om bij naar binnen te keren
>en inspirerende verhalen van kersverse klimaatburgemeesters.

Want als je je durft te laten raken, kun je ook ontdekken waarvoor jij in beweging wilt komen.
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
14 november: (gratis) online inspiratiesessie
Komende zondag 14 november organiseren we weer een inspiratiemiddag. Kom ook duurzame inspiratie delen en opdoen!
Er is ruimte voor je zorgen én je kunt je laven aan ontwikkelingen die hoop geven. Je kunt ideeën opdoen voor handelingsperspectief en tips & ervaringen uitwisselen. De overkoepelende insteek: iedereen kan op zijn of haar eigen manier de transitie helpen versnellen, een radertje zijn dat bijdraagt aan de oplossing.

Eigenlijk een kleine klimaatretraite met gelijkgestemden.
Online, interactief en gratis.

Er is nog plek. Kom je ook?
Yes, daar wil ik bij zijn!
De kracht van klimaatkunst
If Things Grow Wrong

Heb jij de tentoonstelling If Things Grow Wrong in de Leidse Lakenhal nog niet bezocht, zet 'm dan in de agenda. Milieubewustzijn en verspilling, ernst en humor, groots denken en kleine oplossingen lopen er dwars door elkaar heen. En als je weer buiten komt kun je in de installatie Open Blad napraten. Lees de impressie van klimaatcoach Annelies Roon.

If Things Grow Wrong - een impressie
Altaar voor de Aarde
Filmmaakster Rashel van der Schaaf vroeg zich af: hoe zou het zijn als we verspreid door het land monumenten voor de Aarde zouden oprichten, waar we stil kunnen staan bij klimaatverandering en onze rouw daarover. Ze gaf klimaatkunstenares Talitha Schiffer opdracht zo'n altaar te ontwerpen en spreekt met klimaatcoach en rouwdeskundige Maarten Hoogslag.
Korte docu: Altaar voor de Aarde
The [uncertain] Four Seasons
Hoe zouden De vier jaargetijden, die heerlijk levenslustige muziek die Vivaldi begin 18e eeuw componeerde, klinken in Nederland in 2050 als we vanaf nu niets doen tegen klimaatverandering? De Australische mediakunstenaar Tim Devine en componist Hugh Crosthwaite hebben de klimaatvoorspellingen van het IPCC uitgegoten over deze compositie. En maken daarvan - voor elk land dat mee wil doen - een nieuw, indringend stuk.
Concert: The [uncertain] Four Seasons
Nederland heeft klimaatburgemeesters! 
Nederland heeft sinds kort 142 burgemeesters extra. Klimaatburgemeesters wel te verstaan, duurzame doeners die elk op eigen wijze een inspiratie zijn voor hun stads- of dorpsgenoten. We zijn best trots op de zeven klimaatcoaches en diverse (oud-)deelnemers die dit nieuwe, vrijwillige ambt bekleden. Laat je ook door (een aantal van hen) inspireren!
Klimaatburgemeester in Berkelland: Andra Weg
Klimaatburgemeester in Groningen: Joep Postma
Klimaatburgemeester in De Ronde Venen: Chantal Bekker
Klimaatburgemeester in De Bilt: Elke Rabé
Groene (online) agendapunten
Klimaatwake
Catshuis (overdag) of online ('s nachts)

Waak ook voor de klimaat- en ecologische crisis, omdat het komende kabinet het laatste is dat ertoe kan bijdragen dat de opwarming van de aarde onder de 1,5ºC blijft. Aanmelden bij de Klimaatwakers.

25 september - 27 maart
Long Live Fashion! - Textielmuseum Tilburg

Een interactieve tentoonstelling waarin je ontdekt hoe pre-loved textiel tot nieuwe mode wordt getransformeerd én daar zelf mee aan de slag kunt gaan

15 oktober - 9 februari
If Things Grow Wrong - Museum de Lakenhal

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Een tentoonstelling naar aanleiding van onze groeiverslaving. Wat zijn de oplossingen?

14 november
Online inspiratiesessie KlimaatGesprekken

Een middagje opladen, nieuwe ideeën opdoen, contacten leggen.

15-21 november
Shift Talks - 's Hertogenbosch

Een meerdaags event rondom de vraag 'Hoe worden we goede voorouders?'. Met een keynote van Roman Krznaric.

30 november
Giving Tuesday

Het gevoel dat je met geven creëert is groots en verbindt. Doe mee met deze wereldwijde actiedag en help anderen zodat zij blijvend gelukkiger worden en jij ook (want geven werkt als een boemerang).

5 december
Pakjesavond

Geef of vraag dit jaar eens een present present, zoals een belevenis, iets zelfgemaakts, iets uit je eigen collectie, iets tweedehands, of een donatie aan een goed doel. Er zijn al zo veel spullen in omloop!
De workshops volgen?
Klimaatcoach worden?
Workshops
Wil je in kleine groep ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan een klimaatvriendelijkere toekomst? Doe dan mee aan onze workshopreeks, online of bij jou in de buurt. Inschrijven kan via onze site.
Wil je graag meedoen, maar zit er nu geen passende groep tussen? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?